Промоција зборника о дјелу Милоша Видаковића у Удружењу књижевника Србије

Промоција зборника радова са научног скупа „Милош Видаковић – Царски сонети младобосанске књижевности, као одраз друштвених прилика пред Велики рат“, биће одржана у Удружењу књижевника Србије, у Београду, у сриједу, 16. маја у 12 часова.

Научни скуп одржан у склопу Видаковићевих дана културе у Рудом, ове године је први пут организован и успио је да привуче пажњу шире јавности, не само због теме, која је због годишњице обиљежавања Великог рата већ дуго акутелна, него и због самог дјела Милоша Видаковића, пјесника, критичара, који је остао заборављен и потиснут на маргинама књижевности. Такође, ово ће бити прилика да се послије 105 година осврнемо и на његову једину приповјетку „ Повратак“, први и посљедњи пут штампану у часопису Народ, 1913. године. Промоција његовог дјела у Удружењу књижевника један је од показатељ његове величине, а свакако и прилика да једну читаву генерацију младих стваралаца који су стварали ван граница Србије, вратимо у окриље српске књижевности и причамо о њима у контексту исте, али и у контексту њихове борбе за очување идентитета у окупираној земљи.

О зборнику и дјелу Милоша Видаковића говориће: предсједник Удружења књижевника Србије – Радомир Андрић, Видак Масловарић, Предраг Остојић, као уредник и водитељ програма – Миљурко Вукадиновић.

Добродошли!