Обиљежена Дјечија недјеља у Рудом

У Рудом обиљежена Дјечија недјеља 2019. „Моја седмица моја година“
Организатор активности Дјечије недјеље у Рудом био је ЈУ ЦСР Рудо – Дневни боравак дјеце и младих са сметњама у развоју, у сарадњи са са ЈУ Основна школа „Рудо“, Дјечијом играоницом „Невен“, ЈУ Народна библиотека “Просвјета” Рудо, Савјетом младих Рудо, ЦКПД „Просвјета“ Рудо, уз медијску подршку ТВ Рудо. Активности су реализоване од понедјељка до петка по сљедећем распореду:


Понедјељак – Радионица „Дјечија права и обавезе“
Уторак – Радионица „Причам ти причу у сликама“
– Филм „Алиса у земљи чуда“
Сриједа – Екологија, радионица „Здрава храна“
Четвртак – радионица „Сазнајмо од ветеринара“
Петак – Игре на отвореном
– Дјечија представа „Страшна прича о малој Милени 1“
На радионицама су учествовали ученици нижих разреда ЈУ ОШ „Рудо“, дјеца и млади са сметњама у развоју из Дневног боравка ЈУ ЦСР Рудо, дјеца из Дјечије играонице „Невен“. Радионице су одржане у просторијама и дворишту вртића, а филм и представа у Дому културе. Водитељи радионица били су васпитачице, наставно особље из школе, библиотекар, члан Савјета младих и едукатори из Центра. Поред поменутих учешће су узели и ветеринар, као и група родитеља из дјечије играонице. Током трајања Дјечије недјеље, психолог ЈУ ЦСР Ивана Ракић, обишла је дјецу у хранитељским породицама на територији општине и обрадовала их поклонима. Све активности медијски је пропратила ЈУ ТВ Рудо, као и ТВ БН у емисији Српска Данас у четвртак 10.10.2019. године.

Одредбама члана 51. Закона о дјечијој заштити Републике Српске („Службени гласник Републике Српске“ број 114/17 и 122/18), прописано је да се сваке године, прве седмице октобра, ради подстицања и организовања разноврсних културно-образовних, рекреативних и других манифестација посвећених дјеци и предузимања других мјера за унапређење развоја дјечије заштите, обиљежава „Дјечија недјеља“.