Видаковићеви дани културе 2022

Манифестација “Видаковићеви дани културе 2022.”, традиционално и ове године, одржана је од петка до недјеље, 25. до 27. новембра, чији је циљ да подсјети на значај пјесника Милоша Видаковића.

Током тродневне манифестације, у Рудом су, поред Свечане академије, одржане и промоције књига, књижевне вечери, изложба слика, позоришна представа, те предавање на тему “Сарајевски Срби и СПЦ у Сарајеву кроз историју”.

У петак, првог дана, културна манифестација је отворена изложбом слика Вишеградске галерије, а потом је одржана Свечана академија, чији учесници су били: књижевница Мирјана Мира Булатовић, глумица Јасмина Стоиљковић и инструменталисти Лука Новосел и Драшко Спасојевић.

У суботу је одржано пјесничко вече, чији учесници су били: Милад Обреновић, Анђела Ристовић, Драган М. Папоњак и Радомир Рашо Јагодић, а потом и књижевно вече са прозним писцем из Београда, Владом Арсићем. Исте вечери, проглашен је и побједник међународног пјесничког конкурса “Милош Видаковић 2022.” и додијељене су награде.

У недјељу, 27. 11. промовисано је друго допуњено издање књиге “Дивљи анђели” аутора Радомира Раша Јагодића, а манифестација је завршена игром фолклорних група из Нове Вароши, Севојна и Рудог.