ПРОМОЦИЈА РОМАНА “ЗАГЛЕДАНА У СТИЈЕНУ” НЕДЕ ГУДЕЉ

У малој сали Дома културе, у оквиру обиљежавања “Видаковићевих дана културе 2023.”, дана 25.11. у 17:00 часова, одржана је промоција књиге “Загледана у стијену” Неде Гудељ.

Аутор романа Неда Гудељ истакла је је да јој је жеља била да напише биографију мати Теодоре, тадашње игуманије манастира Дужи, након чега је све, како каже, прерасло у роман који је писала више од четири године. “Пишући о њеном животу, ја сам схватила да пишем о свом животу, својим сумњама, дилемама и свом мишљењу, односно свом духовном одрастању поред мати Теодоре. Роман се састоји од три дијела – први се односи на период од 1979. године – од мог првог доласка у манастир Дужи па до 1991. године, други на мој боравак у Шпанији и трећи дио од 2001. године до упокојења мати Теодоре” , казала је Неда Гудељ.

Овај роман обилује дубоко проживљеним и личним свједочењима, путописима, причама о љубави, пријатељству, смрти и све се те приче преплићу са причама о животу у манастиру Дужи.

Неда Гудељ рођена је 1965. године у Требињу, гдје је завршила основну и средњу школу. Професор физичког васпитања и дипломирани, мастер теолог, радила је као учитељ пливања, кошаркашки тренер и преводилац.

Данас ради као професор Православне вјеронауке у требињској Гимназији „Јован Дучић“. Роман „Загледана у стијену“ је њено прво ауторско дјело.