^Back To Top


Прилог о Библиотеци поводом

МЕЂУНАРОДНЕ СЕДМИЦЕ КЊИГЕ

У протеклих пет година активно и агилно смо радили на стварању наше фотодокументационе збирке. Част нам је била да један њен дио представимо у оквиру изложбе коју је организовао Савјет младих Рудо као дио пројекта "Историја и култура Рудог".

Подсјећамо вас да су наши библиотекари поред омогућавања приступа фотодокументационој збирци и на друге начине учествовали у реализацији пројекта Савјета младих "Историја и култура Рудог". Наша библиотека омогућила је младим истраживачима и сарадницима на пројекту приступ Завичајном фонду и стручној литератури у којој би се могле пронаћи адекватне информација, али и теоријско-методолошки апарат за истраживање. Просторије библиотеке су све вријеме реализације пројекта била отворена за рад и припреме различитих садржаја (предавање, радионице, изложба, перформанс), у којима су поред младих учествовали и наши библиотекари. Након успјешног предавања "Историја и култура Рудог", одржаног у јулу ове године, учествовали смо и у осмишљавању и припреми материјала за креативно-едукативне радионице, одржане у периоду од 20. до 25. септембра, а затим и припреми изложбе "Историја и култура Рудог" отворене 06.12.2019. године. Снимак о изложби можете погледати на овом линку:

https://www.youtube.com/watch?v=WUcMaHdXIrU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1nUePaURPWxSvSDJwzbmKWmX6TT-j-CcDS4pFXAWDH9klTu6klY5-S8DQ

(Чланови драмске секције у перформасу "Сентиментално путовање кроз Рудо")

На мрежи

We have 28 guests and no members online

Колико познајете Рудо?

Линкови


 

Сва права задржана. 2014. Народна библиотека "Просвјета" Рудо